ÇAĞLA CELAYİR 19 İMZALI KARA KALEM PORTRE
ÖLÇÜ:35X48CM
Sanatçı, 2018 yılında 8 aylık bir atölye eğitiminden sonra kendi yolunu çizip içsel döngüsünün etkisine kapılarak çalışmalarına, özgünlüğünden ödün vermeden ve toplumsal sorunları sorgulayarak halen devam etmektedir. Aynı zamanda yurtdışında eğitimler aldı.
Eserlerin Hikayesi:
Sanatçı, genellikle kadın portre üzerine büyük çalışmalar yapmaktadır. Eser, renklerin uyumu ve bu uyumun kadınların yüzlerindeki ifadelerle birleşmesiyle adeta estetik açıdan izleyiciye haz verme çabasındadır. Sanatçı, "give us our colors!" sloganı ile eserlerine hikayelerini eklemektedir. Bu hikaye, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, tacizler, tecavüzler, kadın cinayetleri ve nicelerine karşı dik duruşu "bize renklerimizi verin" sloganıyla anlatan bir hikayedir.
DURALİT YAĞLI BOYA MANZARA(DURALİT ÜZERİNDE İKİ ADET EZİK MEVCUT)
ÖLÇÜ:63X87CM
İSTANBUL YARIM ADA MANZARASI DURALİT YAĞLI BOYA MANZARA(TABLO ÜZERİNDE LEKELER MEVCUT)
ÖLÇÜ:63X87CM
J.DOLLMAN İMZALI TUVAL YAĞLI BOYA MANZARA
ÖLÇÜ:55X65CM
John Charles Dollman, 1851 doğumlu İngiliz ressamdır.
TÜRKAN TORUMTAY 86 İMZALI TUVAL YAĞLI BOYA
ÖLÇÜ:50X62CM
Belçika'da iki yıl süreyle seramik öğrenimi gördü. İlgisini, daha sonra deri işleri üzerinde yoğunlaştırdı. Halı dokuması alanında da uzun süre titizlikle çalıştı. 1976'da bütün bu çalışmalarını bir yana bırakarak, resim sanatına yöneldi. Ankara'da Lütfü Günay'dan resim dersleri alarak başladığı çalışmalarını, İstanbul'da Mahmut Cüda'nın ve Devrim Erbil'in atölyelerinde sürdürdü. 1985'te Ankara'ya yerleştikten sonra, Adnan Turani'nin atölyesinde çalıştı. İlk kişisel sergisini 1987'de, Ankara'da (Doku) açtı. 1990 ve 1991 yıllarında, Washington ve Brüksel'de yapıtlarını sergiledi.
Doğa görünümlerinin, anlatımcı bir duyarlık çizgisinde soyutlandığı resimleri, Adnan Turani'nin renk ve biçim oluşumlarını temel alan anlayışına yakındır.
ÖZGÜR DEMİRCİ 2013 TUVAL YAĞLI BOYA
ÖLÇÜ:70X90CM
Özgür Demirci sanat hayatı boyunca geleneksel Doğu
sanatının ana karakterini oluşturan imge ve renkleri,
günümüz plastik sanatlar değerlerini kullanarak çağdaş
bir şekilde kendi üslubu ile bize göstermeye devam
ediyor. Sanatçı bu sergide, her daim devam eden
araştırmalarıyla birlikte Doğu sanatı üzerine büyük bir
ilgi ile okuduğu kitaplar ve
özellikle 15. yüzyılın büyük
bilgin ve mutasavvıfı olan
Molla Câmi’nin ülkemizde
de çok tanınan eserleri
arasındaki Baharistan’dan
etkilenmiştir.